Сьогодні
Четвер
28.03.2024
17:51

Цей день в історії України:
1668Петра Дорошенка обрано гетьманом об`єднаної України.
1919Чортківська офензива Української Галицької Армії.
Форма входу
Пошук
Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 46
Друзі сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
















Головна » 2010 » Травень » 3 » СКА «Чорноморці» - локальна дія на шляху до глобальних перетворень
08:42
СКА «Чорноморці» - локальна дія на шляху до глобальних перетворень

   Спортивно-козацька Асоціація «Чорноморці» - це молодіжне громадське об’єднання, що ставить перед собою мету навчитись впорядковувати та покращувати організацію свого власного життя. Концептуальна ідея Асоціації базується на трьох китах-розуміннях: розумінні того, що ми українці (1); розумінні того, що ми одесити (2); розумінні свого повного обов’язку (3) перед Державою, перед Одеською Громадою, перед своєю родиною!

   Сьогодні Одеса рясніє багатьма різнокольоровими громадськими об’єднаннями, спілками, клубами. Переважна більшість цих об’єднань є штучними, не дієвими, або такими, що спеціально створюються для обслуговування місцевої влади (або опозиції), відмивання грошей брудного капіталу тощо. Як результат – практично не маємо об’єднаннь, які безкорисно та посправжньому піклуються про широкий розвиток своїх активістів, які допомагають громадянам, що потребують соціальної допомоги та оздоровлення, захищають навколишнє середовище. Споглядаючи таку ситуацію, у невиличкого гурту патріотично налаштованих молодих людей-друзів і виникла ідея створиння громадського об’єднання, завдяки якому, у рамках закону, можна було б ефективніше допомагати Одеській Громаді та навчитись бути справжніми господарями свого життя та міста, бо не той господар, хто володіє високою посадою і керує цілим містом, а той господар, хто піклується про розвиток свого господарства (міста) та добробут і щастя людей.

   На шляху до реалізації мети, нам стане у пригоді ДІЯ! Конкретна, ефективна та позитивна дія – це запорука нашого успіху. Дія має бути чітко продуманою (конкретність), ставати на службі Держави, Громади чи навколишнього середовища, приносити реальну користь (ефективність); дія має нести у собі позитивну ідею, яка не буде створювати соціального напруження чи ділити людей на табори (позитив). Лише за таких умов дія буде нести користь, буде прийнята та усвідомлена Громадою, завдяки чому стане прикладом для наслідування. Таким чином Спортивно-козацька Асоціація «Чорноморці» виконує одночасно дві мети: будує потужний волонтерський патріотичний рух та пропагує патріотичну й соціальну свідомість в Одеській Громаді.

   Як приклад соціальної свідомості можна навести у приклад збереження у чистоті подвір`я, скверів, парків тощо – це дозволить не тільки боротися із забрудненням довкілля, а й, у свою чергу, позитивно вплине на здоров’я населення. З одного боку, така дія є локальною, з іншого, при постійних відповідних організованих діях та потужних просвітницько-пропагандистських кампаніях серед населення, разом із реальними позитивними результатами, з часом дасть змогу сподіватись на глобальне переосмислення данних проблем та пошуку і опрацювання шляхів їх вирішення.  

   Вже давно пройшли часи, коли люди сподівались на те, що представники влади чемно влаштують їх життя. Проте і населення ще не дійшло у повній мірі до розуміння, того, що тільки вони самі можуть покращити організацію свого власного, приватного та громадського життя. Яким саме шляхом досягнути цієї мети – власними діями чи в наслідок організованого тиску на місцеві органи влади – це вже інше питання, але одне зрозуміло напевно: сидячи на дивані, свою долю на краще не змінеш! Активісти СКА «Чорноморці» сподіваються на свої власні сили, проте не забувають і про обов’язок влади перед громадянами, тому закликає до конструктивного діалогу й до позитивного вирішення існуючих проблем.

   Асоціація у своїх діях є відкритою і запрошує до співпраці всіх громадян, які мають чітке бажання бути корисними Державі, Одеській Громаді та навколишньому середовищу (Природі). Асоціація проводить активну діяльність у наступних сферах: соціальній, екологічній, патріотичній, також окремим напрямком Асоціація виділяє - оздоровлюючий спорт, користуючись давно знаним лозунгом: «У здоровому тілі – здоровий дух!»

   Якщо Ви любите своє місто, піклуєтесь про чистоту навколишнього середовища, якщо Ви соціально активний громадянин, який сповнений волонтерського запалу і спортивного інтересу – приєднуйтесь до дружніх лав Спортивно-козацької Асоціації «Чорноморці»! Разом Ми зробимо наше власне життя щасливим!

  Керівник просвітницького відділу Асоціації - О.Сагайдачний

24.04.2010.

Переглядів: 839 | Додав: Дух_сайту | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: